понеделник, 3 октомври 2016 г.

Дочуто из Интернет :

Р.М. : "Както казва Ноам Чомски, демокрацията никога не се е харесвала от богатите елити, тъй като при нея бедните и безимотните биха се обединили, и понеже са мнозинство, биха отнели имотите на богатите. Затова елитът, узурпирайки държавната власт, винаги я използва за потискане на демокрацията отгоре. Не случайно, когато САЩ се ражда като държава, в Конституцията е било записано, че право на глас имат само имотните бели мъже, а Сенатът, който е имал голяма власт, дори не се е избирал, а селектирал сред богатите американци. След това всички демократични промени в САЩ стават единствено след гражданско неподчинение и борба отдолу.
Днес неравенството е достигнало най-големите си размери в историята на САЩ. Два са начините за решаване на този проблем: 1) Потискане на недоволството чрез силата на държавата или 2) По-справедливо разпределение на националното богатство.
Все пак мисля, че въвеждането на мажоритарни избори в два тура са първата необходима стъпка за повече демокрация."

Ц.М : "САЩ е основана от група робовладелци,които вярвали,че всичко хора са равни,освен индианците,черните и жените!Избиха индианците,след което си набиваха малко африканци за да им вършат земеделската работа.Отмъкнаха земи от мексиканците,за да си построятядрени оръжия,а тези ядрени оръжия ги използват срещу японците,виетнамците,корейците,иракчаните,либийците,сърби и други.Знаете ли какъв е девиза на САЩ:Дайте ни нация и ние ще я разрушим!"

Аз : Хора, това си е точно така!