вторник, 20 декември 2016 г.

Сега и онлайн цензурата се задава

"Дълбоко политизираният и „глобализиран“ Фейсбук въвежда нова форма на цензура."


"Доста хора са обезпокоени въобще от цензура и относно своята свобода на речта и правото си на поверителност особено след като фактически всичко е дигитализирано, което прави лесно проследяването на всеки паричен превод на отделните лица, всички дейности, движения, дори думите и местонахожденията им по всяко време, чрез техните мобилни телефони, телевизии, интернет активност, употреба на кредитни или дебитни карти, прослушване и други системи на напреднали технологични устройства.
Дори и да не си включен в списък за наблюдение, навиците от всекидневния стил на живот и дори частни практики, са подложени на цензура и обстоен преглед и на вероятна забрана или блокиране без знанието на потребителите.
Обезпокоително е, че свободата на речта чрез интернет е все по-отхвърляна от глобалните компании, като така се оттегля определена информация от потребителите.
Неотдавна U.S. News and World Report потвърди, че Google, Reddit и Facebook съответно са виновни в блокиране и скриване или дори изтриване на определено съдържание по свой избор."

Повече: в тази статия