събота, 7 март 2015 г.

Отново за Сирия, ЕС и американската интеревенция навред по све

Попаднах на едно наистина страхотно изявление на хуления сирийски президент Башар Асад, което си заслужава да се прочете.. Явно трябва да ни го каже един сириец, чиято държава кръвно пострада от платените касапи на ЦРУ, за да осъзнаем каква е геополитическата реалност около нас.

 
До такава степен ЕС - в който по неволя сме - не води вече собствена външна политика, че сме на път да се превърнем в икономически доминион (речи го колония) на Щатите. Даже има изгледи да се превърнем в обща зона за "свободна търговия". Всички знаем, че на свободния пазар действат законите на джунглата - който е най-агресивен и силен икономичеки, той изяжда лъвския пай и обрича другите на смърт. Така че очевидно е кой ще спечели от "свободната търговия" и по чии правила ще се води тя. Всичко това и повече може да прочетете в тази огнена статия..

Обръчът около регионите, които се опитват да водят независима национална и икономическа политика, се затяга. 

За пладнешкия грабеж, на който България е подложена. Всичките ни златни ресурси се изнасят /рзбирай "разграбват"/ безнаказано и прикрито от чуждестранни корпорации... Българската икономика очевидно не печели от тази схема нищо освен пръст в устата, но определени държавни служители имат голяма изгода да лапат комисионните и да си прикрива далаверите с въпросната корпорация.. Пък народът да оскотява от мизерия..