събота, 7 март 2015 г.

Отново за Сирия, ЕС и американската интеревенция навред по све

Попаднах на едно наистина страхотно изявление на хуления сирийски президент Башар Асад, което си заслужава да се прочете.. Явно трябва да ни го каже един сириец, чиято държава кръвно пострада от платените касапи на ЦРУ, за да осъзнаем каква е геополитическата реалност около нас.

 
До такава степен ЕС - в който по неволя сме - не води вече собствена външна политика, че сме на път да се превърнем в икономически доминион (речи го колония) на Щатите. Даже има изгледи да се превърнем в обща зона за "свободна търговия". Всички знаем, че на свободния пазар действат законите на джунглата - който е най-агресивен и силен икономичеки, той изяжда лъвския пай и обрича другите на смърт. Така че очевидно е кой ще спечели от "свободната търговия" и по чии правила ще се води тя. Всичко това и повече може да прочетете в тази огнена статия..

Обръчът около регионите, които се опитват да водят независима национална и икономическа политика, се затяга. 




Ето, в Украйна управлява мракобесния Майдан, чиито бойци бяха тренирани в лагерите на ЦРУ. Там вилнее гражданска война, запалвана отчасти от желанието на етниеските руснаци - а и на всички украинци, които не искат да целуват американски ботуш - да изберат Русия на Путин - уж по-малкото зло.
  
А истината е, че Путин се опитва да води независима иконномическа политика в страна, контролирана от олигарски със сталинистки манталитет, грабителски инстинкти подобно на испанците от 16 век и банкови сметки в американски банки. С такъв продажен полу-елит половината от безкрайните ресурси на Русия се озовават в чужди алчни ръце. 

 В американски ръце. В ръцете на бившия враг от времето на Студената война, който мрази Русия с цялата злост на своята англо-саксонска природа и работи бавно и неотклонно към нейното унищожение. САЩ биха обявили за национален празник деня, в който успеят да изличат руската държава от лицето на Земята,. Ротшилд и компания бленуват космическите печалби, които ще излекат от Сибир, Каспийско море и Донбас - в сравнение с баснословните природни богатства на тези земи Европа и Близкия изток са бездомни просяци.  Така че "санитарният кордон" около Русия ще бъде стяган до момента, в които великата страна с марионетни управници се пречупи. 


Но безкрайни са силите на руския народ, преживял векове на ужасен тормоз и въпреки всичко съхранил себе си и своята уникалност. Сега, разбира се, за спасението на страната им няма да е достатъчен един Путин с мирогледа на бивш партиен функционер, който копира - не толкова успешно - политическите ходове на предшественика си Сталин (чувам, че и по цензура и лагери иска да се мери с него). На тях им трябва истински национален деец, като нашия Левски или техния Пугачов. Не амбициозен олигарх. Ала поради липсата на такъв засега Путин им върши работа. Ако - разбира се -  успее да предотврати неизбежния икономически срив покрай войната в Украйна...


На юг, в Близкия изток арабските страни или са търговски партньори на Америка в търговията с петрола, или са смазани под железния им ботуш. Ислямистката диктатура в Иран - качена на власт с американско оръжие - засега се държи на висота, опитва се да намери икономичекса алтернатива извън касапите на ЦРУ. Доколко успява е друг въпрос. Но го прави на цената на огромни репресии и така копае собствения си гроб. Народът им ще ги свали рано или късно - навярно с "благородната" помощ на Щатите. Резултат - мизерия и преход по български за Иран, 1/10 от нефта в света в американски ръце.


Добавете надпис
Остава Китай, на когото Щатите дължат пари ( милиарди долари дълг). По тази причина "световният жандарм" не смее да пипа китайчугите  много много. Вярно, в началото на управлението на Буш имаше налудничави планове за "звездни войни" срещу Китай, но след 11-ти септември и набързо обявения китайски неутралитет тези планове се стопиха яко дим. Е, да Китай е твърдо с Русия по политически поводи...или поне беше преди Украйна. Сега пазят неутралитет и се съсредоточват на трупане на икономически блага. Първоначалното натрупване на капитал в условията на немпански държавен капитализъм. Накрая обаче и Китай ще стане мишена на американската политика. Или навярно - техен равностоен съперник. Въпреки икономическите си трудности тази страна вече надминава Русия, Япония и догонва Щатите. Има ресурсите и потенциала да ги изпревари. Въпросът е, че тогава наистина идва новата Студена война...

Какво би било нашето място в нея? Отново на губещата страна? Отсъдете сами...

Няма коментари:

Публикуване на коментар