понеделник, 19 декември 2016 г.

Тежки думи за нашата страна но верни!

"В едно телевизионно предаване преди дни попитах защо, а зам.-министърът Стаматов се включи и рече: вижте в коя година живеем, това вече звучи архаично. Думата Родина звучи архаично, разбирате ли? Тя трябва да бъде изчистена.
– Не знам друга държава в Европа, която да си е изчистила родината от учебниците.
– Няма такава държава. Дори в Германия след войната, окупирана от 4 страни, звучи думата Родина. Но България очевидно е третирана по-зле от фашистка Германия от съвременните си колониални господари американците. България в момента е в най-тежкото робство, което е преживявала в своята история – американското. Турците за 5 века не са избили толкова хора, с колкото намаля България за 26 години. При американския режим населението ни намаля с близо една трета. Този факт за държава, която не води война, в която няма природни катаклизми или чумна епидемия, е безпрецедентен.
– Защо според вас историците не реагират на това, което се прави с българското училище?
– Защото те са до голяма степен едно смачкано съсловие. Знаете ли какви са заплатите на хората в университета? Тези, които са надскочили средното ниво, получават заплатки от порядъка на 700-800 лв. максимум. А които ги надскачат, то е заради това, че ходят по разни проекти, командировъчни – оттук-оттам получават по още една заплата. Когато човек едва оцелява, от 800 да станат парите 1600 е голяма работа. А цената на тия допълнителни 800 левчета е да бъдат покорни роби на господарите си, затова си мълчат. Аз не познавам историк, който в разговори, които водим, да не подкрепя това, което казвам и което в момента с вас говорим. Само че далеч не всички са готови да излязат и да го кажат. Защото това ще означава загуба на абсолютно целия им финансов ресурс.
В момента във висшето образование, а вече и в средното, има паралелна система, в която определени хора, финансирани от „Америка за България“ с грантове, пробиват нагоре и вървят напред. Когато екипът на Кунева и Стаматов влезе в кабинетите, първата им работа беше да започнат вълна от пенсиониране на стари директори в цялата страна. И на тяхно място – не навсякъде, разбира се, започнаха да слагат хора, минали обучителните курсове на тази фондация. Американците в момента слагат ръка въру целия образователен процес – за да обучават едно затъпяващо и деградиращо поколение. От което по-добрата част да бъде отглеждана и изнасяна в чужбина, основно в Щатите чрез стипендии и пр., където да се претопява в големия американски котел. А тук да остава затъпяваща маса, която да понася безропотно волята на своите господари. Това е положението. Нашата държава е управлявана отвън. Та ние имаме външен министър американски гражданин! Той говори български с американски акцент. Направете си едно проучване една голяма част от децата на българския елит дали знаят български език. Спомнете си Дянков, чиито деца не знаеха думичка български език. Това, че жена му е американка, не означава, че не трябва да си учи децата на български. Ами че той, по дяволите, беше български министър! Има такива депутати, има такива евродепутати, има такива високопоставени български служители в Брюксел. Това е тяхната държава, не нашата – това е тяхната подведомствено мандатна колониална територия. Те имат обаче голям проблем – населението, което все още има усещане за принадлежност към някаква голяма българска култура, цивилизация, ако щете. Защото ние, българите, сме създали цивилизация и това не го казвам аз, а го казва Арнолд Тойнби – един от най-големите историографи на ХХ в. Той определя нас, българите, като създатели на една от 12-те цивилизации в човешката история. Затова нас ни заличават бавно, последователно, методично. Затова ни принуждават да емигрираме, затова държат българската икономика в положение на полуразпад, затова се поддържат анархията и престъпността. Но аз искам моите и нашите деца да учат родната си история и тя да им дава самочувствие."

Източник : интервю с родолюбеца Костадин Костадинов - автор на един "апокрифен" учебник по родинознание