събота, 2 януари 2016 г.

Най-древния календар в света

"Натрупаните изследователски резултати все по-убедително сочат, че нашите предци са били едни от обитателите на черноморския регион преди геологическата катастрофа т.е. Потопа в Черно море (5500- 5600 г. пр. Хр. според Shopov et al. (2004, 2007, 2009a,b, 2012)). Те са едни от древните носители и пазители на системата от писмени знаци и календарни познания."

Източник : bilfe.eu

Доживяхме  и глухите да чуят
доживяхме и слепите да видят
доживяхме и немите да шепнат

безсмъртните думи на мъдрите


2 коментара:

  1. Твърдението Ви, за Юнеско и 1976 г. е записано в една книга, че е споделено от френски професор, но няма никакво доказателство за това. Написал го е и Явор Шопов, но и той сподели, че се е доверил на записа на прочетеното в книгата. Пред година се обърнах с писмо до представителството ни в Париж и тукашната комисия за информация относно това решение, но от тях ни вест, ни кост.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Възможно е твърдението да не може да бъде пряко доказано. За много феномени в древната история доказателствата ( и сведенията) ни могат да бъдат само косвени. За съжаление. :( Но явно наистина някой в Париж е имал желание да потули това събитие. А може да не са Ви отговорили, защото такава информация дават само на определени хора с определени пълномощия (учени, дипломатически представители и пр), а не на всеки гражданин. Аз лично съм се сблъсквал с подобни феномени и у нас, ровейки се из архивите за някои мои статии.

      Изтриване